BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 22, 2011

SPTS kebangsaan 2011 di Kedah :)

Assalamualaikum !! kami datang nak raye !!(pagi2 da masuk air) . hehe
Pada pagi yg sungguh cerah dan seindah suria ini , hatiku saket bile online FB . punyee la loading dan buffering .. dah la kat profile den penuh dengan post dari makhluk asing ---->''hey . check this out who views your profile'' . nasib baek tu semua kerja si virus yg entah ape2 . (nape banyak benor virus masuk at facebook ni ? Mark zukerberg lupe nak letak antivirus la kott =.=' )

ni bukan tujuan sebenar kite post . sebenarnye , kite nak cite dan kongsi pengalaman pergi ke kedah pada 12-15 Disember 2011 yg lalu . ade kem dan game memanah . hai , maklumlah i kan atlet memanah sekolah SMKSP (poyo :-P) . pergi sana memang best tahap PHD la . . hehe
Hari pertama :  naek kereta cikgu syarizad isyak utk pergi ke unit kokorikulum di seremban . adek dia yg drive . sampai at sana , pening kepala . tak biasa naek kereta yg cuma ade dua pintu . naseb baek da spare siap2 minyak angin , minyak urut , minyak gamat . minyak masak je tak bawak :) hehe .. 1 jam kemudian , bas baru la sampai . dia bawak budak dari melaka sekali  . sebab tu lambat ! jalan punyee jalan , dari pukul 1.30 tengahari bertolak , pukul 11.15 malam baru sampai hotel . (berasap buntut ) !

ni la tempat penginapan kitorang selama 3 hari 3malam . The Regency Darulaman Golf Resort :)


Hari kedua dan ketiga :  pukul 6.30 , kontinjen negeri sembilan da berkumpul at lobi . semangat sehh ! pastu kitorang pergi warming up dan exercise kat tepi swimming pool , dekat dengan cafe .
ni buktinya  ! haha . tengok cikgu ijat tu senyum sorang2 . yg handsock belang2 mcm nyamuk tu syafiqah mazlan . my friend :) ..
nampak tak yg pakai handsock love2 tu . tu la kite~ hehe

lepas breakfast , kitorang semua dah ready dengan bow masing2 tunggu depan lobi . nak jd pasukan yg first sampai kat padang . hehe..
HEHE . banggenye dapat duduk tengah2 . :) masing2 muke bersemangat giler . tengok chin tu mata makin sepet jadi ea ..

''eh  , ade abang gym hensem lagi tough lalu la'' hehe ..


dah penat berposing , kitorang berangkat ke padang memanah . Sekolah Kebangsaan Bandar Darulaman , Kedah . kitorang group first yang sampai !!

tengah pasang bow dan siapkan peralatan utk shoot . tengok , siap mencangkung pasang mende alah tu ..

warming up . push ! push! push ! kasi regang segala urat yang ada !!


ni la i . cun tak > haha . pose terbaru . ade gaya mama juwie tak ? :P

setelah selesai , kitorang shoot distance 60 meter . dalam hujan pulak tu ! habis segalanya basah . esoknye , 30 meter . result teruk sangat ..asyik2 miss je .

bergelak ketawa . kalau JUARA tak pe jugak . huhu ..

ni baru la ready -->say cheeezzz !!!!! :D

Last day :  ni hari last kitorang kat resort dan di kedah . rasa macam tanak balek pun ade . best sesangat at situ .(sebab kat situ ada swimming pool ) . walaupun kalah , experience ni takkan dilupakan ..

yay !! haha . seronok dan beronok-ronok memasing . monyet kat belakang tu sempat buat peace . padahal tersepit belakng kerusi . hehe (azzaz dan nazrul )

bertolak pulang pukul 8.30 . sampai dlm pukul 6 petang . mase on the way nak balek , bas rosak kat highway . mase baru je kitorang keluar dari perkarangan resort . duduk tepi jalan , bawah jambatan sambil buat muka blurr ~ sempat lagi berposing guna camera cikgu ijat . :D
Alhamdulillah , kitorang selamat sampai ke rumah . walaupun negeri sembilan dpt no. 8 keseluruhan , tp kitorang still dpt pingat . emas lagii !! hehe . apepun , kitorang berazam nak buat yg terbaek utk tahun 2012 , bulan 2 ni ada msssmns . lepas tu , baru focus utk SPM . :)

ini dia pasukan memanah n.sembilan . Dar kiri duduk : badrul amin , cikgu syahrizan , cikgu ali , cikgu syarizad , syafiqah mazlan , aqilah . Dari kiri berdiri : ammar , azzaz , nazrul , syaerra , me(syafiqah sharif) , aisyah jamil dan chin swee hua . :D :)