BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 22, 2011

SPTS kebangsaan 2011 di Kedah :)

Assalamualaikum !! kami datang nak raye !!(pagi2 da masuk air) . hehe
Pada pagi yg sungguh cerah dan seindah suria ini , hatiku saket bile online FB . punyee la loading dan buffering .. dah la kat profile den penuh dengan post dari makhluk asing ---->''hey . check this out who views your profile'' . nasib baek tu semua kerja si virus yg entah ape2 . (nape banyak benor virus masuk at facebook ni ? Mark zukerberg lupe nak letak antivirus la kott =.=' )

ni bukan tujuan sebenar kite post . sebenarnye , kite nak cite dan kongsi pengalaman pergi ke kedah pada 12-15 Disember 2011 yg lalu . ade kem dan game memanah . hai , maklumlah i kan atlet memanah sekolah SMKSP (poyo :-P) . pergi sana memang best tahap PHD la . . hehe
Hari pertama :  naek kereta cikgu syarizad isyak utk pergi ke unit kokorikulum di seremban . adek dia yg drive . sampai at sana , pening kepala . tak biasa naek kereta yg cuma ade dua pintu . naseb baek da spare siap2 minyak angin , minyak urut , minyak gamat . minyak masak je tak bawak :) hehe .. 1 jam kemudian , bas baru la sampai . dia bawak budak dari melaka sekali  . sebab tu lambat ! jalan punyee jalan , dari pukul 1.30 tengahari bertolak , pukul 11.15 malam baru sampai hotel . (berasap buntut ) !

ni la tempat penginapan kitorang selama 3 hari 3malam . The Regency Darulaman Golf Resort :)


Hari kedua dan ketiga :  pukul 6.30 , kontinjen negeri sembilan da berkumpul at lobi . semangat sehh ! pastu kitorang pergi warming up dan exercise kat tepi swimming pool , dekat dengan cafe .
ni buktinya  ! haha . tengok cikgu ijat tu senyum sorang2 . yg handsock belang2 mcm nyamuk tu syafiqah mazlan . my friend :) ..
nampak tak yg pakai handsock love2 tu . tu la kite~ hehe

lepas breakfast , kitorang semua dah ready dengan bow masing2 tunggu depan lobi . nak jd pasukan yg first sampai kat padang . hehe..
HEHE . banggenye dapat duduk tengah2 . :) masing2 muke bersemangat giler . tengok chin tu mata makin sepet jadi ea ..

''eh  , ade abang gym hensem lagi tough lalu la'' hehe ..


dah penat berposing , kitorang berangkat ke padang memanah . Sekolah Kebangsaan Bandar Darulaman , Kedah . kitorang group first yang sampai !!

tengah pasang bow dan siapkan peralatan utk shoot . tengok , siap mencangkung pasang mende alah tu ..

warming up . push ! push! push ! kasi regang segala urat yang ada !!


ni la i . cun tak > haha . pose terbaru . ade gaya mama juwie tak ? :P

setelah selesai , kitorang shoot distance 60 meter . dalam hujan pulak tu ! habis segalanya basah . esoknye , 30 meter . result teruk sangat ..asyik2 miss je .

bergelak ketawa . kalau JUARA tak pe jugak . huhu ..

ni baru la ready -->say cheeezzz !!!!! :D

Last day :  ni hari last kitorang kat resort dan di kedah . rasa macam tanak balek pun ade . best sesangat at situ .(sebab kat situ ada swimming pool ) . walaupun kalah , experience ni takkan dilupakan ..

yay !! haha . seronok dan beronok-ronok memasing . monyet kat belakang tu sempat buat peace . padahal tersepit belakng kerusi . hehe (azzaz dan nazrul )

bertolak pulang pukul 8.30 . sampai dlm pukul 6 petang . mase on the way nak balek , bas rosak kat highway . mase baru je kitorang keluar dari perkarangan resort . duduk tepi jalan , bawah jambatan sambil buat muka blurr ~ sempat lagi berposing guna camera cikgu ijat . :D
Alhamdulillah , kitorang selamat sampai ke rumah . walaupun negeri sembilan dpt no. 8 keseluruhan , tp kitorang still dpt pingat . emas lagii !! hehe . apepun , kitorang berazam nak buat yg terbaek utk tahun 2012 , bulan 2 ni ada msssmns . lepas tu , baru focus utk SPM . :)

ini dia pasukan memanah n.sembilan . Dar kiri duduk : badrul amin , cikgu syahrizan , cikgu ali , cikgu syarizad , syafiqah mazlan , aqilah . Dari kiri berdiri : ammar , azzaz , nazrul , syaerra , me(syafiqah sharif) , aisyah jamil dan chin swee hua . :D :)

Monday, September 19, 2011

aku tak kesah !

Assalamualaikum ..
dah bace tajuk kat atas ? kalau da , bagus2 ..:) hehe . bukan nak mengutuk , tapi bile dah saket hati , takkan nak nk buat BODOH je kut . ni nak story sikit . ade sorang kawan at kelas (tak tau la nk kwn ngn dy ke tak ) bernama ****** atau senang SIPOLAN . berwajah cantek , berkulit puteh , skali tengok memang mcm perempuan melayu terakhir . semua org berbut nk kawan ngn dy , almaklomlah .. org cantek la katekan . tapi , selalu org cakap , wajah tak mencerminkan peribadi . tak semestinya org cantik itu baek dan tak semestinya yang baek itu mesti cantik . tapi kalau dah dua2 cantik , ape boleh buat . bersyukur (alhamdulillah) ..:) sebagai kawan , bukan nak mengata kawan , tapi kalau dia dah mule mengata belakang sape boleh tahan .


cerita nya mula macam ni : beberapa minggu lepas , teacher BI suruh buat pementasan drama utk drama GULP AND GASP . markah utk english oral . kitorang memang a ade kumpulan . 6 orang semuanya .. semua orang dah diberi watak masing2 . dalam drama tu , kite kena jd Crouch (seorang servant yg lurus bendul) . dialog dia banyak sangat . bile kitorang bincang2 , diorang semua decide nk buat latihn same2 . kite pun setuju la . diorang cakap nk buat dkt bawah jambatan . dekat dgn rumah diorang . . tapi masalah nye , dekat dgn rumah diorang , bukan kite ! mase balik sekolah , kite terus mintak izin kat emak nk buat kat situ . sebagai seorang emak , dia takkan benrkan ank dia pergi jauh2 lagi-lagi anak perempuan . memang la niat hati nak pergi belajar , tapi , bile ade budak2 laki join sekali , belajar ke namenye .. mesti berborak je lebih . masuk hari ni , dah empat kali perjumpaan kite tak pegi . diorang dah mule cakap belakang . kite mengaku , memang salah kite , tp tak yah la ckp belakang . straight to the point kan senang . cakap depan2 apemende yang tak puas hati . okay fine . AKU TAK KESAH PON . kalau kau cakap , kau yg dosa bukan aku . 
yang lain memang aku tak kesah . tapi ade satu hal lg . ade ke patut dia kate aku LEMBAP ? lembap ade dua makne : lembap disebabkan tak cukup kering dan lagi satu lembap sebab tak laju atau kate lainnya LOADING / BUFFERING / BODOH . tapi , takkan dia nk cakap aku tak cukup kering kut . aku bukannye baju . aku dengar dia cakap daripada kawan dia sendiri . kawan aku jugak . menyirap darah den ! raso nak sepak laju2 je ghoman die uh . tapi aku sabar .. sabar kan separuh daripada iman . bukan aku sorang je kene macam tu , kawan kite yang laen pon dah kena jugak ..
ini ade satu pesanan utk kau , SIPOLAN . kalau ye pun , kau tu laju .. jangan la cakap org lembap . tengok diri kau tu dulu . kalau org ckap cam tu at kau pun mesti kau marah jugakkan ? so , aku ni sebagai kawan yg prihatin (ehem-ehem :P) tak nak tengok kau dibenci oleh orang laen . walaupon kau pernah kutuk aku , aku tetap sayang kau n hormat kau sebagai kawan . err,, aku ni ade contoh kawan terbaeek tak ?(hehe) . okay la . tu je aku nak ngobrol .. adioss ~


p/s :  aku tak suka kutuk orang , tapi aku selalu kena kutuk . disebabkan aku selalu dikutk , so aku pon mengutuk ! muahahaha ..:)

Monday, September 12, 2011

Assalamualaikum ..

Hehe .. sekarang ni da tengah malam . sempat lg nak update blog . baru habis siapkan kerja pembentangan sejarah gune Microsoft PowerPoint . semenjak dua menjak ni , rase mcm malas sgt nak update blog . tak tau la nape . mungkin idea da kering kot . almaklom la .. org kuat belajr . mane nk ingat pasal blog ni..(eceh2 :P ) bajet je kite ni . haha ..
Hari ni da masuk 15 Syawal . so maknenye , raye da nak abis .. tu tak menjadi masalah . yang bermasalah nye sekarang ni ialah BERAT BADAN den ! huii .. makin lame makin naek . sampai pegi skola hari tu pun ade sorang kwn ni tegur, "asl bdn kau nampak tembam ?" memang la perkataan TEMBAM tu tak menunjukkan gemuk , tp da nk dekat gemuk .. tp tembam pun cute kan ? :P time bulan puasa hari tu , sliim n beauty je . he3 .. berat maintain 46 je . bile dah raye , naek 50 teruus ! MENARIK !!~ :) tersangat HEBAT ! TERBAEEEKK !! :P

disebabkan badan ku semakin debab , so , i decided not to eat rice at night (ntah betul ke tidak BI kite ni ) .. walaupun terasa agak lapar , tp ape boleh buat .. (p/s: ape pon tak boleh ) .
mengikut petua yg kak idah bagi ,(Nurshahidah) dia kate , kalau waktu mlm tetibe lapar makn roti je . bile time rehat at sekolah , jangan beli nasi lemak ! nanti bertambah lemak . kalau at rumah , lpas balek skola makan nasi , tp dengan kuantiti yg sedikit . yg tu je la kite ingat .. yg laen dia ckp suruh exercise.(tade mase) ..sebenarnye , sekarang ni bru nak try buat . td mak memekak suruh makan . "kak cik !! makan nasi . tak yah nak diet . t tebantut susah pulak " mak berkata .. p naseb baek la ku berjaya mengekang nafsu ini . hahaha ~ :D

okay la . rase2 nye .. ni je kot yg nk ditulis . hari pun da mlm . bukan nye elok sgt berjaga tengah2 malam n . bukan ape, cuma takut sebarang bunyi dari ruma jiran (anjing!) . keje dah siap , hati pun manyak senaang !~ adioos ..

assalamualaikum ... :)
p/s : sebelum tidur , pakai LOSYEN MUSTAJAB . nak kurus la katekan .. hehe

Thursday, July 21, 2011

say LA' to LAGHA .. .:D

Assalamuaalaikum ..
sudaa lama rasenye tak update blog . ni gara-gara banyak homework la ni . setiap subjek , semua ade kerja . nak rest sikit pon tak boleh .(pemalas)

ehem-ehem . sebenarnye dah tak tau nak tulis ape ni . tapi sebab nak hilangkan rase boring punye pasal , tulis je la ape mende pun . hehe ..
OKAY murid-murid , tajuk kita pd kali ini adalah additional mathematics . Dengar name macam senang je . tapi , memang senang pon .. SENANG SESANGAT nak GAGAL ! huhu .. mase first belajar , eleh ,, kacang tanah je bende ni . mase on the way dah belajar , eerr ... so - so la . dah sampai nak akhir tahun belajar benda ni , MAK OII !!
masa test one bulan march , markah okay la . sekurang-kurangnye dapat B pon alhamdulillah ..
bile dah dapat markah yg tinggi macam tu , mule la hidung pon naek kembang. seluar pon makin rabak . sifat ujub pun da timbul . biasa la.. kena puji . Ahakss~
dalam sebulan lepas tu , ade lagi ujian . kali ni test 2 pulak . da berhempas pulas buat , akhirnya.. markah pon dapat . bile cikgu JAMILAH YA sebut je nama (NURSYAFIQAH SHARIF) , aotomatic pika bangun . mule-mule nak bangga skit la . tengok kertas tu . hmm .. kucing lg pandai . dapat E ...! tapi nasib baik tak failed la . okay la jugak ..
selepas beberapa bulan kemudian , maka dihadiri dengan peperiksaan pertengahan tahun . subjek yang paling pika study sudah semestinye subjek sejarah dengan agama . subjek favoruite tuu .. bila da syok belajar bende lain , subjek addmath kesayangan ni pulak lupa nak buat latih tubi . oleh yang demikian , markahnye pun amat membanggakan(antonim) . pertama kali dalam hidup dapat GAGAL ! malu sangat-sangat kat kawan yang lain .

Mulai sekarang , aku da janji nak perbaiki diri . mak kite cakap , bukan hanya setakat belajar je . yang penting , mesti mintak tolong kat ALLAH . baru kite tau . selama ni kite lalai . kalau solat pun mesti nak cepat-cepat . bukannye nak baca zikir dan berdoa . lagi satu , mase solat tak khusyuk . asyik ingat cerita TV je . terutama mase solat zohor . time solat bile dengar je cerita MariMar dah nak start , kelam kabut sembahyang . ntah ape yang dibaca .. sekarang ni memang la cerite MariMar dah habis , tapi , Amanah Dalam Cinta dan Bella Calamidades la pulak . ni semua dugaan dan halangan ..
Jadi , kesimpulannya , amar maruf nahi munkar .. buang yang keruh , ambil yang jernih .. serta tinggalkan perkara-perkara yang lagha(perkara yang sia-sia) . Pengajaran ni bukannye utk lulus dalam addmath je . tapi , utk berjaya pada masa akan datang . InsyaAllah ..~
-renung-renungkan dan selamat beramal- HEHE ~ ;P

Wednesday, June 8, 2011

trend PLANKING ! okay ke tak ?

Assalamualaikum



da lame tak post entry kat blog ni . dah tak tau nak cakap pasal ape . tapi tetibe lak malam ni muncul idea2 yg bernas . jeng2~ ..nak citer pasal trend PLANKING .



sekarang ni da ramai yg terikut-ikut trend ni . ntah ape yg menarik sangat . mula2 kite tau pasal bende ni mase bace surat khabar hari tu . tengah syok membelek , ade pulak ternampak pic org jepun tu terbaring meniarap kat depan bangunan bersejarah at negara dyorang . klakar sungguh ! hahaha (gelak sorang2) .



tapi rase mcm nak try la pulak . cam syook je . hihi ..

siape la yg cipta trend ni .. mesti org tu pemalu kan ? yelaa ..tangkap gambar , tp taknak tunjuk muke . tak pun , dia nk menayang buntut dia . wakaka ..(terdapat sedikit kelucahan)


rasenye mmg sesuai utk org yg pemalu nak tunjuk muke . =)





tengok mamat ni . atas unta pon jadi ..!


tapi , suke hati korang la nak buat gaya ape2 pon . tu pic korang . asalkan kau bahagia sudah !
bye2. assalamualaikum .......

Wednesday, March 2, 2011

setelah sekian lama .:D

hallo .!! da lebih kurang sebulan tak update mende alah ni . at last! dpt pon update . ni aku nk citer sikit . dua minggu lps tak silap aku , ade la sorang mamat ni tegur ak at fb gune im . mula2 mls nk layan . tp ssb kesian , aku layan je la . tngh syok2 chat , tetibe dia mintak no. fon aku . pastu tak de la aku bg . aku ckp la cm ni :
"sory la awk,sy tak gune fon . fon da rosak "
aku ingat dia tak de la mintak dah . pastu , dia reply cmni :
"ala..awk beli la fon baru . kan senang"
dlm hati aku ckp , bnyk kau punye duit! tp tak de la aku reply cm2 . aku ckp elok2 yg aku tak nk n tak de duit nk beli . lps tu dia balas:
"ape?awk tak de duit ? npe awk tak jual je BAWAH awk tu ?"
mak oi!! menyirap aku dengar dia ckp cm uh . mau kasi tampar laju2 ghoman eh . nasib baek dia jaoh . dengan rasa tak puas hati , plus geram..aku hamun la dia . ape lg ..kau ingat aku takut ngn kau . sory le jepp!! pas aku maki hamun dia , dia kate : "sory la awk.."
bnyk la kau pnye sory . sory naik lorry la wei!! aku tak de layan dia dah . denagn pantasnye aku g at friend list n tak teragak2 nk remove dia sbg kwn . mampos sme kau . puas hati aku ..HAHAha ..sekarang ni bru la aman dan tenteram sikit ..


KES KEDUA : selang beberapa hari lps peristiwa uh , ade lg sorang mamat ni sakit kn aty aku . dia gune im jugak . mula2 dia hntar :
"hye awk .."
aku bace . pastu tak de la aku layan . malas . lgpon time tu aku tngh busy update blog ni biar lg cantett . dlm 15 min pastu dia bls lg :
"woi bodoh ! "
lps aku tengok perkataan BODOH tu , mula la aku hangen satu badan . dah la internet buat hal . mamat sial ni pulak buat aku mrh . aku pon reply :
"hello,,sory skit . spe yg bodoh ? kau ke aku ?"
lps tu tetibe ade bunyi "toing" menandekan adi org bg im . aku pon bace . "kau la bodoh,bodoh . da la bdh , sombong lak uh . n dah la muke kau cm karo dpn umah aku b**i ( dan prkataan yg sewaktu dgnnye)
aku bls la cmni : ahh!! mampos kau la . suka aty aku la nk sombong ngn kau . ba***ng , s**l , b**i dan mcm2 lg .
mamat gilo : " cett ! harap muke cantett n pakai tudung . tp perangai tak elok . suka mencarut ..
aku : hekeleh ..suka aty aku la . kao punye psl ke ...?

lps aku perang ngn dia secara automatiknye dan secara rasminye aku delete dia sebagai friend aku ..PEERGH! lega giler . tak de la org tak siuman tegur2 aku ..
skrng ni , kalau ade org bg im je, aku terus buat "offline" . da serik kne carut n mangse bahan lucah . nauzubillah ...
-so,peringatan utk semua ..jgn terlalu baik at org laki yg tak dikenali ye . nanti jd mcm kes2 ni ..

p/s -lelaki, buaya darat . busyet ! aku tertipu lagi ..HAHAhaha ..:D

Wednesday, January 26, 2011

sains seri pagi . :D


pic time lps pmr . duduk tepi dewan al-masyur . mencari publisiti murahan ..:D cian ain jd photographer tak bertauliah ..haha


nak tau tak .?hampir semua kwn2 sy dpt sbp . except me . rasa sedih pon ada jgk . p nak buat mcm mne . result pon ckp2 mkn je . memandangkan dyorang nak pindah , kitorang sume da rancang nak pegi karaoke same2 hari selasa depan . time chinese new year . tak tau la jd ke tak . hope jd la . itu la last time kitorang jmpe dyorang . sorang dpt sbp jempol , sorang lagi dpt smap labu . untung la pandai ye tak ..haha . kitorang yg bernaseb malang tak dpt ni stay je la kat seri pagi . antara rela dan terpakssa . chewah ..haha . tp sy tak kesah pon . kat mne2 pon boleh belajar even dlm jamban . tp ade ke org nak study at jamban ?;D

kalau kat seri pagi sy ambil sains tulen .(walaupun tak berapa suka sains ). sy dgn bestfren sy , arina selalu ckp yg kitorang ni pon bdk sbp . budak sains seri pagi . haha. berangan je lebih . tp ape salahnye kan . skali-sekala ..sekadar nk sedapkan hati . lepas ni , geng kitorang pon da berkurangan . daripada 6 org jd 4 . 2 org dlm proses pem-BLA-an .haha ..